Battonya

2023.11.24. 13:49

Letöltendő börtönre ítélték a román embercsempészt

Vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt 2 év 4 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte jogerősen a Battonyai Járásbíróság azt az 52 éves román állampolgárságú férfit, aki szándékosan segítséget nyújtott három külföldi állampolgárnak a zöldhatár illegális átlépéséhez.

dr. Nagy Szilvia

Olaszországba szerettek volna eljuti a migránsok.

Fotó: Illusztráció: Havran Zoltán/MN

Mint az az ügyészség sajtóközleményében olvasható, a Magyarországon büntetlen előéletű férfi hazájában csomagok és személyek Romániából Olaszországba történő szállításával foglalkozik. Március 17-én egy kölcsönkért személygépkocsival Temesvárról a román-magyar államhatár közelébe szállított három srí lanka-i állampolgárt, akik az államhatár közelében kiszálltak a járműből és a zöldhatáron keresztül illegálisan átlépték. 

A terhelt a közúti határátkelőhelyen lépett be Magyarországra, majd a külföldieket Battonya területén szállította be ismét a gépkocsiba, hogy Olaszország felé vegye az irányt. Abban állapodott meg ugyanis a migránsokkal, hogy különböző összegekért – 2500 lei és 2000 euró ellenében – Olaszországba szállítja őket, és a pénzt ott kapja meg. Mezőhegyes felől Pitvaros irányába haladt, amikor a Battonyai Határrendészeti Kirendeltség járőrei 23 óra után nem sokkal rendőri ellenőrzés alá vonták. A férfit, valamint a migránsokat is előállították.

A bíróság a letartóztatásban lévő román férfit 4 év 8 hónapra ki is utasította Magyarország területéről.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában