Baleset-megelőzés

2023.11.29. 15:05

Kvízjátékkal várták az időseket Pusztaföldváron

Baleset-megelőzéssel kapcsolatos rendezvényt tartott szerdán a rendőrség időseknek Pusztaföldváron – közölték a rendőrségen.

Licska Balázs

Mintegy nyolcvan idős vett részt a programon

Fotó: police.hu

Az eseményen felhívták a szépkorúak figyelmét arra, hogy időnként fontos átismételni a közlekedési szabályokat, mert a megszegésük súlyos következményekkel járhat. Lényeges, hogy lássák ennek a veszélyeit, és tegyenek meg mindent a saját biztonságukért, a balesetek megelőzéséért. 

A közel nyolcvan résztvevőt Sonkolyos Szabolcs, Pusztaföldvár polgármestere köszöntötte, aki szintén hangsúlyozta, hogy a szabályok betartásával a legtöbb baleset megelőzhető lenne. Azért is érdemes ezt kiemelni, mert a szépkorúak sokkal sérülékenyebbek. A programon előadást tartott Benkő Mihály közlekedési szakember és Pardi Ildikó rendőr alezredes, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság baleset-megelőzési csoportvezetője.

A Pusztafölvár, Csanádapáca és Kardoskút térségéből érkezett idősek amellett, hogy tájékoztatást kaptak a balesetek főbb okairól és azok megelőzési lehetőségeiről, a közlekedési szabályokról, egy kvízjátékkal is tesztelhették tudásukat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában