Jogerős ítélet

2023.11.14. 16:42

Gyorshajtás miatt gázolta halálra az autós az elé kihajtó biciklist Gyomaendrődön

Egy 27 éves férfi elgázolt tavaly nyáron Gyomaendrődön egy kerékpáros idős nőt, aki később életét vesztette. A vádlottat jogerősen – két évre felfüggesztve – másfél év fogházbüntetésre ítélték.

Licska Balázs

A baleset tavaly nyáron történt, az ügyben most született jogerős ítélet

Forrás: police.hu

Elgázolt tavaly nyáron Gyomaendrődön egy kerékpárost, aki később életét vesztette – ezért, halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt mondták ki bűnösnek a minap a Szarvasi Járásbíróságon tartott előkészítő ülésen, a Gyulai Járási Ügyészség vádirata alapján egy 27 éves gyomaendrődi férfit. 

A vádlottat jogerősen – két évre felfüggesztve – másfél év fogházbüntetésre ítélték. Emellett két évre eltiltották a B kategóriába tartozó autók vezetésétől, sőt kötelezték a felmerült 1 millió forintnyi bűnügyi költség megfizetésére is.

A férfi a Selyem utcában autózott, az engedélyezett 50 kilométer/óra helyett 88 kilométer/órával. A Korányi utca kereszteződésénél – 48-49 méterre a későbbi ütközési ponttól – vette észre, hogy a Korányi utcából az elsőbbségadásra figyelmeztető tábla ellenére, szabálytalanul kihajtott elé egy kerékpáros. Bár a sofőr fékezett, a gyorshajtás miatt elgázolta az idős nőt. 

A vádhatóság közleményében azt írták: ha a férfi nem lépi túl a megengedett sebességet, akkor a járgányát enyhe lassító fékezéssel is megállíthatta volna, nem ütötte volna el a biciklist. A baleset következtében a 79 éves nő, a sértett kórházba került, ahol később életét vesztette. A baleset során elszenvedett sérülések és a halála között közvetett ok-okozati összefüggést állapítottak meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában