Öröklési vita

2023.10.01. 19:43

Szétverte unokatestvére autóját Sarkadon

Kisebb kárt okozó rongálás vétsége és garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt egy 28 éves büntetlen előéletű sarkadi férfival szemben, aki egy öröklési vita miatt rongálta meg unokatestvére autóját.

Papp Gábor

Leverte a visszapillantó tükröket is.

Fotó: Illusztrácó: Shutterstock

A férfi idén július 6-án, a kora reggeli órákban Sarkadon egy családtagjuk halálát követő anyagi jellegű konfliktusból fakadóan megrongálta az unokatestvére tulajdonában lévő, de a nagynénje által használt és üzemben tartott, utcán parkoló személyképkocsit: a visszapillantó tükröket leverte, a szélvédő ablakát, valamint a jobb első fényszórót betörte; cselekményével 128 ezer forint kárt okozott, mely nem térült meg. A férfi erőszakos, kihívóan közösségellenes cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

A közérdekű munka tartamát órákban kell meghatározni, annak legkisebb mértéke 48, legnagyobb mértéke 312 óra. A közérdekű munkát az elítélt, ha törvény eltérően nem rendelkezik, hetente legalább egy napon – a heti pihenőnapon vagy a szabadidejében –, díjazás nélkül végzi. A közérdekű munkára ítélt köteles a számára meghatározott munkát elvégezni, ha pedig az elítélt a számára meghatározott munkát önhibájából nem végzi el, a közérdekű munkát vagy annak hátralévő részét szabadságvesztésre kell átváltoztatni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában