Kék hírek

2023.10.07. 13:09

Hiába tiltották el, mégis vezetett a dobozi férfi

Eltiltás hatálya alatti járművezetés bűntette miatt állított bíróság elé a héten a Békéscsabai Járási Ügyészség egy 34 éves dobozi férfit. A járási ügyészség a férfit a cselekmény elkövetésétől számított 60 napon belül bíróság elé állította így járulva hozzá a büntetőeljárás gyors és hatékony befejezéséhez.

Papp Gábor

Forrás: Shutterstock

A férfit a Békéscsabai Járásbíróság tavaly szeptember 7-én jogerőre emelkedett büntetővégzésével ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt 80 ezer forint pénzbüntetésre ítélte és a közúti járművek vezetésétől 1 év 3 hónapra eltiltotta. A férfi mind a büntetővégzést, mind az annak jogerőre emelkedéséről szóló tájékoztatást személyesen vette át, így az eltiltás tényéről és annak tartamáról tudomással bírt. Ennek ellenére idén augusztus 4-én, az esti órákban beült a tulajdonát képező személygépkocsiba és azzal, azt vezetve Doboz lakott területén belül közlekedett. 20 óra után nem sokkal a Kodály utcában vonták rendőri intézkedés alá, majd a Békéscsabai Rendőrkapitányság épületébe előállították és őrizetbe vették.

A Békéscsabai Járásbíróság a férfit jogerősen 15 nap elzárásra ítélte és 2 évre ismét eltiltotta a közúti járművezetéstől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában