Súlyos baleset

2023.10.27. 17:25

Felborult egy autóbusz Békés és Mezőberény között: sokan megsérültek - galériával, videóval

Felborult egy autóbusz pénteken délután Békés és Mezőberény között: információink szerint tizenkilencen sérültek meg.

Beol.hu

Több mentőautó is a helyszínre sietett

Fotó: Für Henrik

Frissítve 20.42

A rendőrség tájékoztatása szerint az érintett útszakaszon az útlezárás véget ért, a forgalom ismét zavartalan. Az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa az MTI megkeresésére pénteken kora este azt írta, a balesethez több mentőegységet is riasztottak, a sérülteket helyszíni ellátásukat követően kórházba vitték.

Frissítve 19.00

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint 21-en utaztak az autóbuszon, közülük 19-en sérültek meg. Egy ember súlyos, tizennyolc könnyű sérülést szenvedett.

Frissítve 17. 53

Úgy tudjuk, hogy huszonöten utaztak a buszon, és közülük tizenhatan sérültek meg. Tizenöt könnyű, egy súlyos sérült van. A menetrend szerinti járat Mezőberény felől tartott Békés felé, körülbelül a két település között nagyjából félúton történt a baleset. A busz átsodródott a bal oldalra, majd az út menti mezőgazdasági területen állt meg felborulva. Hogy mi okozta a balesetet, azt még vizsgálják, mindenesetre viharos volt az időjárás.

 

Frissítve 16.20

Kollégáink megérkeztek a helyszínre: a Mezőberényből Békésre tartó menetrend szerinti járat felborulva fekszik az árokban. Információink szerint 13-an sérültek meg. Összesen nyolc mentőautót, 4 tűzoltóautót és számos rendőrt lehet látni a helyszínen.

A katasztrófavédelem információi szerint egy ember a jármű alá szorult. A Békés vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat mellett a helyszínre riasztották a békéscsabai és mezőberényi hivatásos, valamint dánfoki önkormányzati tűzoltókat. Az egységek kiszabadították az autóbusz alá szorult embert, és áramtalanították a járművet. A főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták.


 

Korábban írtuk

A buszon információink szerint diákok és felnőttek egyaránt utaztak.

Részletek később.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában