Vádemelés

2023.09.10. 06:30

Olyan tetőszerkezetet árult a csabai férfi, ami nem az övé volt

Csalás bűntette miatt emelt vádat a Balassagyarmati Járási Ügyészség egy 26 éves békéscsabai férfi ellen, aki más tulajdonában lévő építőipari elem eladásával próbált pénzhez jutni.

Papp Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A békéscsabai férfi még tavaly márciusban saját tulajdonaként kezdte hirdetni az egyik internetes weboldalon a Békés vármegyében található csarnokváz fém tetőszerkezetét, 2 millió 500 ezer forintért. A hirdetésre jelentkezett egy balassagyarmati illető, aki annak érdekében, hogy biztosítsa vásárlási szándékát, tavaly márciusban két alkalommal átutalt részére 250-250 ezer forintot. A vádlott aztán néhány nap múlva megkereste őt azzal, hogy a bontási munkálatokhoz további 500 ezer forintra van szüksége.

A csalásról akkor még mit sem sejtő sértett naivan még aznap átutalta átverője részére ezt az összeget is, majd miután áprilisban a 26 éves békéscsabai férfi arról tájékoztatta őt telefonon, hogy az általa megbízott vállalkozó végzett a bontási és tereprendezési munkálatokkal és így a tetőszerkezet elszállításra kész, a gyarmati sértett további 1 millió forintot fizetett ki neki. Az összesen 2 millió forint kifizetését követően az eladó hirtelen felszívódott, a balassagyarmati férfi semmiféle formában nem tudott kapcsolatba lépni vele, így ekkor elutazott Békésbe, s ekkor szembesült azzal, hogy a szóban forgó tetőszerkezet valójában nem a vádlott tulajdona.

– A Balassagyarmati Járási Ügyészség a sértett megtévesztése miatt nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat, melyben elzárás kiszabását, valamint a sértett által bejelentett 1 millió 870 ezer forint polgári igény megfizettetését indítványozta a büntetett előéletű vádlottal szemben.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában