Egy hónapra

2023.09.26. 15:41

Letartóztatták az embercsempészt, aki tizenhat migránsnak segített volna

Vagyoni haszonszerzés céljából, több személynek segítséget nyújtott az az embercsempész, akinek a Battonyai Járási Ügyészség kezdeményezte a letartóztatását.

dr. Nagy Szilvia

Lecsaptak a migránsokra és az embercsempészre.

Fotó: Illusztráció: MW

A 20 éves  román állampolgárságú, aradi férfi tizenhat külföldi –  hat bangladesi, hét nepáli és három indiai – állampolgárnak segített abban, hogy szeptember 18-án illegálisan, a zöldhatáron keresztül átlépjék a román-magyar államhatárt.

A fiatal férfi az esti órákban egy tehergépkocsival a Battonyáról Mezőhegyesre vezető út 55-ös kilométerszelvényéhez hajtott, majd kinyitotta a gépkocsi rakterének ajtaját és várakozni kezdett. Rövidesen megérkezett az útmenti kukoricatáblából a 16 külföldi, beszálltak a járműbe, majd a férfi Magyarország belseje felé indult velük. Nem jutott messzire: a gépkocsit 19 óra körüli időpontban a közelben rendőri intézkedés alá vonták és a vezetőjét, illetőleg az utasait is elfogták. A migránsok családtagjai azért, hogy hozzátartozóikat az ismeretlen embercsempészek Olaszországba szállítsák, hazájukban fejenként 3000-3200 euro közötti összeget helyeztek korábban letétbe.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértve a terhelt letartóztatását a szökés, elrejtőzés veszélye, a bizonyítás veszélyeztetése, valamint a bűnismétlés veszélye miatt egy hónapra elrendelte. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában