Vésztő

2023.09.21. 07:07

Kopogással csalták el otthonról a szomszédot, hogy elvigyék a pénzét

Gondosan eltervezte két nő és egy férfi, hogy hogyan szerzik meg szomszédban élő asszony megtakarított pénzét. Lebuktak azonban, mivel a rendőrök összegyűjtötték az ellenük szóló bizonyítékokat, a lopott pénz és tárgyak egy részét is megtalálták náluk. A rendőrök az ügy iratait a napokban továbbították az ügyészségre – ismertették a rendőrségen.

Licska Balázs

Forrás: police.hu

Az asszony június 23-áról 24-ére virradó éjjel úgy hallotta, hogy valaki kopogott a háza ablakán. Vihar is volt, nem akart egyedül otthon maradni, ezért átment a szomszédba. Később, amikor visszatért, látta, hogy felfeszítették a háza ajtaját, ellopták a pénztárcáját és a széfjét. Azonnal hívta a rendőröket, akiknek a szomszédok azt megerősítették, hogy az éjjel volt náluk az asszony, de a betörésről nem beszéltek, úgy tettek, mintha arról semmit nem tudnának.

A rendőrök azonban összerakták a képet és kiderítették, hogy a két nő és a férfi előre megtervezték, hogyan szerezzék meg a szomszéd pénzét. Összegyűjtötték az ellenük szóló bizonyítékokat, és mindhármukat kihallgatták gyanúsítottként. Egyikük elmondta, hogy szándékosan ijesztettek rá az asszonyra, ők dobták meg az ablakát és ajánlották fel neki, hogy inkább töltse náluk az éjszakát. 

Különböző ürügyekkel próbálták marasztalni. Miközben ketten átmentek a házához, a harmadik szóval tartotta, hogy legyen idejük a házban megkeresni és elhozni a szomszéd megtakarított pénzét.

A szomszéd korábban többször adott nekik kölcsön, segített rajtuk, ezért gondolták, hogy van miért átmenniük. A széfet, amiből kivették a pénzt, az udvarukon elrejtették. Kiderült, hogy egy hónappal korábban a másik szomszédjukat is meglopták. Amikor elutazott, kihasználták az alkalmat, és ketten átmentek a házának melléképületébe. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában