Kék hírek

2023.09.11. 12:38

Hat ittas sofőrt csíptek el a rendőrök az elmúlt napokban

Sorra állítottak elő a rendőrök az elmúlt napokban Békés vármegyében ittas járművezetéssel gyanúsítható sofőröket – ismertették a rendőrségen, hozzátéve, hogy péntek és hétfő között hat esetben intézkedtek ittas járművezetés miatt.

Licska Balázs

Fotó: Shutterstock illusztráció

 

Ötször személygépkocsi-vezetőket állítottak elő, az egyik férfi pedig mezőgazdasági géppel közlekedett, amikor a rendőrök ellenőrizték. Volt közöttük egy férfi, aki nem rendelkezett vezetői engedéllyel, nem is volt neki soha. Őt engedély nélküli vezetés miatt a rendőrök őrizetbe vették, a férfi három napon belül bíróság előtt felelhet tettéért. Egy másik autósnak pedig volt jogosítványa, azonban korábbi szabálytalansága miatt eltiltották attól, hogy vezessen. Ellene büntetőeljárást indítottak.

A rendőrség rendszeresen felhívja a figyelmet az ittas vezetés veszélyeire. Kiemelték, hogy az alkohol rontja az érzékelési és reagálási képességet; ezért azt kérték, hogy ittasan senki ne üljön a volán mögé. Hangsúlyozták azt is: semmi nem lehet ok arra, hogy miután alkoholt ittak, vezessenek, és ezzel kockára tegyék, veszélyeztessék a saját vagy mások életét, testi épségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában