Ittas járművezetés

2023.09.05. 12:57

Autóval akart bemenni volt élettársa kunágotai házába

Autóval akart bemenni volt élettársa házába, ráadásul ittasan az a 62 éves kunágotai férfi, aki ellen ittas járművezetés és garázdaság miatt emeltek vádat a Battonyai Járási Ügyészségen.

Licska Balázs

A férfi ellen ittas járművezetés és garázdaság miatt is vádat emeltek a járási ügyészségen

Forrás: Shutterstock

A vádhatóság indítványa alapján vádlott pénzbüntetésre számíthat, illetve egy időre elvehetik a jogosítványát is – ismertették a Békés Vármegyei Főügyészségen.

A férfi és a nő korábban élettársak voltak, viszont a kapcsolat évekkel ezelőtt megszakadt. Csak alkalmanként találkoztak, a nő azonban minden kapcsolatot meg kívánt a férfival szakítani, amibe ő nem tudott belenyugodni. Emiatt 2022. december 23-án a férfi telefonon felhívta a nőt, és közölte vele, hogy ha nem szeretné, akkor is elmegy hozzá, és beszélni fognak egymással. Ha pedig a nő nem engedi be a házába, akkor oda autóval fog bemenni. 

 

Azt követően, hogy a férfi egész nap nagyobb mennyiségű szeszesitalt fogyasztott el, 16 óra után beszállt a járgányába, és azzal volt élettársa kunágotai házához hajtott. A vádlott a kocsi vezetésekor közepes fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt. 

 

Amikor megérkezett a házhoz, többször dudált, az autóból ki-, majd abba visszaszállt. Aztán a kocsijával nekiment a nő kapubejáróban álló járművének, és az autót nekitolta a ház falán rögzített esőcsatornának. Ezt követően felállt a nő kocsijának tetejére és benézett az udvarra, az udvaron álló volt élettársával pedig közölte, hogy be akar menni és beszélni akar vele.

 

Mivel a nő nem engedte be, a férfi visszaült a saját kocsijába, az addig is járó motorú autóval kitolatott a kapubejáróból az úttestre, majd a motort felpörgette, és nagy gázzal az autóval a nő házának utcafronti ablaka irányába indult. Csak azért nem ütközött neki a ház falának, mert a ház elé ültetett fa felfogta, és a kocsi megállt. Az ütközéstől viszont kidőlt a fa, ráborult a ház falára és ablakára. 

 

A járási ügyészség szerint a vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában