Kék hírek

2023.08.16. 11:00

Kiváló békési edző hunyt el a késelésben

Ismert és közmegbecsülésnek, köztiszteletnek örvendő békési küzdősport edző hunyt el abban a kedd esti késelésben, amely egy békéscsabai, Kórház utcai hotelban történt.

Papp Gábor

Forrás: Shutterstock

Békés lakóit megrázták a történtek, a helyi fórumokon folyamatosan fejezik ki részvétüket a család, a hozzátartozók felé a békésiek, illetve a megye más településein élők, barátok, sporttársak, ismerősök, ismeretlenek. Rengetegen osztottak meg korábbi közös fényképeket, és a posztokból is érezhető, hogy nagyon sokan szerették a településen és a térségben a sportembert.

Többen is kifejtették, felfoghatatlannak tartják, hogy ilyesmi megtörténhetett, emellett rengeteg kérdés is felvetődött a történtekkel kapcsolatban.

Jó néhányan jelezték, hogy a tréner, akinek a tanítványai számos szép sikert értek el hazai és nemzetközi versenyeken, rengeteg klasszist nevelt, edzette őket vagy családtagjait, és felnéztek rá, mai napig mesterüknek tartják. Rengeteg gyereket tanított meg a sport szeretetére, az egymás iránti tiszteletre, tisztességre, becsületre. Korábban a válogatott mellett is tevékenykedett.

A férfi biztonságtechnikai területen is dolgozott, számos rendezvényt biztosítottak csapatával gyakorlatilag észrevétlenül. 

Polgár Zoltán, Békés alpolgármestere, aki szintén barátságban volt az elhunyttal, posztjában úgy fogalmazott, „tragikusan és igazságtalanul meghalt egy jó barátunk”, aki ezúttal is a munkáját végezte, igyekezett másokat védeni.

„Évek óta személyes jó barátság fűzött össze minket, olyan ember volt, akire mindig, minden helyzetben lehetett számítani. Aki szívügyének tekintette, hogy segítsen, hogy megóvjon másokat, védje az elesetteket, a kiszolgáltatottakat. Rendezvények sokasága telt nyugalomban neki és csapatának köszönhetően. Nagyon nehezen találom a szavakat, hatalmas fájdalom, ami történt. Rengeteg dolga lett volna még az életben. Halála óriási veszteség valamennyiünknek” – fejezte ki megrendülését.

Kálmán Tibor, Békés polgármestere a következőképpen emlékezett:

Az elhunyt „Személye, lelkiismeretes munkája révén rengeteg szállal kötődött városunkhoz. Emberként az igazság, a segítségre szorulók védelme, sportemberként a sportszerűség mentén élte életét. Távozása felfoghatatlan, elfogadhatatlan törés mindannyiunk számára. Őszinte részvéttel osztozom a család, a gyászolók fájdalmában.” 

A sportember ökölvívóként kezdte pályafutását. 1993-ban sportoktatói, 1996-ban edzői végzettséget szerzett. Három éven keresztül az ökölvívó válogatott edzőjeként segítette Szántó Imre (Öcsi bácsi) munkáját. 1997-től 2009-ig a Kick Box válogatott ringes szakágának edzője volt. A békési Elit Szabadidős Küzdősport Klubot 1996-ban alapította pár fővel és azóta is töretlen lelkesedéssel edzette a fiatal sportolókat és nevelte a versenyzőket. 2000-ben Muay Thai magyar bajnok lett.

Úgy tudjuk, kollégái ma este 8 órától gyertyagyújtást szerveznek az emlékére az érintett hotel előtt.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában