Alkoholizáló életmódot

2023.08.18. 14:02

Húsvágó bárddal vágta volna le a "lusta" családjának ujjait az apa Nagyszénáson

Agresszívan viselkedtek a gyermekekkel, alkoholizáltak, ezért, kiskorú veszélyeztetése miatt ítéltek el a minap az Orosházi Járási Ügyészség vádirata alapján az Orosházi Járásbíróság előkészítő ülésén jogerősen egy nagyszénási házaspárt: egy 48 éves férfit és feleségét, egy 59 éves nőt – ismertették a Békés Vármegyei Főügyészségen.

Licska Balázs

A szülők ittas állapotban rendszeresen veszekedtek, a gyermekek pedig mindent hallottak és láttak

Forrás: Shutterstock

A vádlottak húsz éve élnek együtt, házasságukból három gyermek született. A szülők alkoholizáló életmódot folytattak, hetente többször fogyasztottak szeszes italt. Ilyenkor rendszerint veszekedtek, és a férfi alkalmanként pofon is ütötte a nőt – ennek a gyermekek szem- és fültanúi voltak. A veszekedések és alkoholizáló életmód miatt a gyermekek és a nő egyaránt féltek a férfitól. Ittas állapotában az apa – és olykor az anya is – agresszíven viselkedett a gyermekekkel, és őket durva, sértő megjegyzésekkel illette.

Az apa rendszerint ittas állapotában az előző év elejétől az egyik gyermeket, az akkor 13 éves kisfiút a szükséges nevelési szigort túllépve, heti rendszerességgel tenyérrel megpofozta azért, hogy javítson a tanulmányi eredményén. Az apa 2022. március 11-én ittas állapotában a konyhaasztalra tetette a felesége és a gyermekek kezeit, és a kezében egy húsvágó bárddal fenyegette őket, hogy levágja az ujjaikat, mivel mindannyian lusták, nem csinálnak otthon semmit. Fenyegetőzés közben három-négy alkalommal az asztalra is csapott a húsvágó bárddal.

A nő megelégelte a férfi sorozatos veszekedéseit, és 2022. március 29-én segítséget kért a helyi gyermekjóléti szolgálattól. Annak kezdeményezése alapján a gyámhatóság ezen a napon elrendelte a gyermekek ideiglenes hatályú elhelyezését, és őket a családjukból kiemelte.

Az Orosházi Járásbíróságon nemrég tartott előkészítő ülésen a férfit négy évre felfüggesztve két év börtönbüntetésre, a nőt pedig két évre felfüggesztve fél év börtönbüntetésre ítélték. Emellett a férfit négy évre, a nőt két évre eltiltották minden olyantól foglalkozástól, tevékenységtől, amelynek keretében 18 év alattiakkal foglalkoznának. A próbaidőre elrendelték a vádlottak pártfogó felügyeletét, és külön magatartási szabályként arra kötelezték őket, hogy pszichiátriai vagy alkoholfüggőséget gyógyító kezelésen vegyenek részt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában