Biztonsági öv

2023.07.12. 19:14

Trágár módon szidta a rendőröket a kétegyházi férfi

A Gyulai Járási Ügyészség kétrendbeli becsületsértés vétsége miatt emelt vádat és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 59 éves, büntetlen előéletű, kétegyházi férfi ellen, aki gyalázkodó jellegű, trágár kifejezésekkel illette a vele szemben intézkedő rendőröket.

Papp Gábor

Forrás: Shutterstock

A Gyulai Rendőrkapitánysághoz tartozó Kétegyháza Rendőrőrs járőrei, egy rendőrzászlós és egy rendőrőrmester április 4-én gépkocsizó járőrszolgálatot láttak el Kétegyháza területén. A sértettek a szolgálatuk ellátása során reggel 8 órakor a háza előtti útszakaszon egy autó vezetőjeként intézkedés alá vonták a férfit, mivel a jármű vezetése közben nem használta a biztonsági övet. A férfi már az intézkedés elején is fel volt háborodva az intézkedés miatt, szóvá tette, hogy őt miért állították meg, a rendőrök mit képzelnek magukról, hogy vele szemben intézkednek. 

Az intézkedés során folyamatosan szidalmazta a vele szemben eljáró rendőröket, őket hangosan kiabálva nyomdafestéket nem tűrő kifejezésekkel illette, valamint egyikőjüket egy drogos barátjának titulálta. A férfi az általa elkövetett közlekedési szabálysértést egyébként elismerte, a részére kiszabott 10 ezer forint közigazgatási bírságot elfogadta. A férfi által az intézkedés során tett trágár kifejezések olyan sértő és lealacsonyító kijelentéseket tartalmaztak a sértettekkel – mint rendvédelmi szerv szolgálatban lévő dolgozóival – szemben, amelyek a becsületüket sértő, gyalázkodó jellegűek voltak, azok a sértettek emberi méltóságának a sérelmével jártak, illetőleg a munkakörük ellátásával is összefüggtek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában