Vádemelés

2023.07.16. 15:59

Építési, bontási törmeléket halmoztak fel egy csabai telken

Rengeteg építési és bontási törmeléket halmozott fel engedély nélkül egy ingatlanon az a 66 éves békéscsabai férfi, aki ellen most különösen jelentős mennyiségű hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértése miatt emelt vádat a járási ügyészség. A vádlott pénzbüntetésre számíthat – közölték a Békés Vármegyei Főügyészségen.

Licska Balázs

Felhalmozta az útépítés során keletkezett hulladékot.

Fotó: Shutterstock

A férfi egy békéscsabai cég ügyvezetője volt, a vállalat 2021-ben útépítéssel foglalkozott. A cég nevében kibérelt egy békéscsabai ingatlant, és az útépítés során keletkezett hulladékot 2021 októberétől 2022 júniusáig erre az ingatlanra szállíttatta, és ott hulladékgazdálkodási tevékenységet – gyűjtést, tárolást, hasznosítást és szállítást – végzett. 

 

A Békés Vármegyei Kormányhivatal illetékes főosztálya tavaly nyáron tartott ellenőrzést a helyszínen, ahol akkor nagyjából 2 ezer köbméter építési és bontási törmelékkel szennyezett földet, 300 köbméter már megrostált földet, valamint 300 köbméter kirostált törmeléket találtak.

 

A vádlott ügyvezetőként hatósági engedély nélkül különféle hulladékgazdálkodási tevékenységeket végeztetett el: így a hulladékot az útépítés helyszíneiről az ingatlanra szállíttatta, a munkák során keletkezett törmelékkel szennyezett földet felhalmozta az ingatlanon, majd az összegyűjtött hulladékot a kezelést, szétválogatást követően újra felhasználta. 

A hatóság a cég számára azonnal megtiltotta, hogy hulladékgazdálkodási tevékenységet végezzen, valamint kötelezte, hogy állítsák helyre az ingatlan rendezett állapotát. A vádlott a nyomozás során az ingatlanról a hulladékot teljes egészében elszállíttatta egy hulladékgazdálkodási engedéllyel rendelkező cég telephelyére – ismertették a vármegyei főügyészség közleményében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában