Vádemelés

2023.07.13. 12:40

Elakadt a migránscsapat Mezőhegyesnél, az embercsempész rács mögött van

Az 51 éves román férfi három migránst segített abban, hogy idén március 18-ára virradóra illegálisan átlépje a határt.

Nyemcsok László

Két év végrehajtandó fogházbüntetést kapott a sofőr.

Forrás: Shutterstock

Vagyoni haszonszerzésből – több személynek segítséget nyújtva – elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat a Battonyai Járási Ügyészség egy 51 éves, román állampolgárságú, Romániában élő, Magyarországon büntetlen előéletű férfival szemben. A terhelt három migránst segített abban, hogy idén március 18-ára virradóra illegálisan átlépje a határt.

A vádirat szerint a terhelt hazájában csomagok és személyek Romániából Olaszországba történő szállításával foglalkozik. Idén, március 17-én egy kölcsönkért személyautóval Temesvárról a román-magyar államhatár közelébe szállított három Srí Lanka-i állampolgárt, akik az államhatár közelben a járműből kiszálltak, és illegálisan bejöttek hazánk területére.

A terhelt Battonyánál belépett a közúti határátkelőhelyen, majd a külföldieket felvette járművébe. Abban állapodott meg velük, hogy különböző összegekért Olaszországba szállítja őket. A pénzt ott kapta volna meg. A terhelt a migránsokat szállító járművel Mezőhegyes felől Pitvaros irányába közlekedett, amikor a járőrök ellenőrzésük során lebuktatták a csapatot.

A járási ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a terhelt letartóztatását az ügydöntő határozatának kihirdetéséig tartsa fenn. Ezen felül a férfit végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje, és Magyarország területéről utasítsa ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában