Békéscsaba

2023.07.03. 13:58

Barátja adatait diktálta be a rendőröknek az ittas sofőr

Nincs jogosítványa, ezért a barátja adatait mondta a rendőröknek egy ittasan vezető férfi Békéscsabán. Hamar kiderült, hogy ki ő valójában, így az ittas járművezetés mellett hamis vád miatt is vádat emelhetnek ellene – közölték a rendőrségen.

Licska Balázs

Eltiltották a vezetéstől, nem volt jogosítványa, ráadásul piált is, mielőtt elkötötte ismerőse járgányát. Illusztráció: Shutterstock

Ittas járművezetés miatt állítottak elő a rendőrök egy 27 éves férfit május 2-án a Vaskapu utcából. Autót vezetett, és semmilyen igazolvány nem volt nála. A rendőrök megkérdezték, hogy mi az ő, illetve az édesanyja neve, valamint azt, hogy mikor és hol született. Mondott is neveket és egy dátumot, de az ellenőrzéskor hamar kiderült, hogy csupán a nap egyezik meg, ugyanis egy nála pontosan nyolc hónappal fiatalabb barátja adatait adta meg. 

Azért tette mindezt, mert neki soha nem volt jogosítványa, a barátjának viszont van, és remélte, hogy így megúszhatja az engedély nélküli vezetés miatti felelősségre vonást. Ám mivel a szonda alkoholfogyasztást jelzett nála, hamisan vádolta ittas vezetéssel a barátját. 

Miután mindez a helyszínen kiderült, a rendőrök egy hét múlva az ittas járművezetés miatt már vádemelést javasoltak ellene. A hamis vád miatt indult nyomozást pedig a napokban zárták le, ennek a büntetőeljárásnak az iratait is továbbították az ügyészségre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában