Vádemelés

2023.07.02. 07:17

Apa és fia ütötte egy orosházi kocsmában a sértettet, kint már rugdosták is

Társtettesként elkövetett garázdaság vétsége miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség egy 58 éves, orosházi férfi és 35 éves fia ellen, akik az egyik helyi italmérőben bántalmaztak egy férfit. Az ügyészség vádiratában felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt.

Nyemcsok László

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint az idősebb férfi idén március 25-én, a kora esti órákban az egyik orosházi italmérőben a pultnál ülve italozott, és beszélgetett a sértettel. Ennek során a terhelt ittassága miatt hirtelen dühbe gurult, és kiabálni kezdett a férfival, majd egyszer meg is ütötte, mire ő visszaütött. Ezt észlelve a vádlott fia, a bűncselekmény másik elkövetője – aki a pult közelében italozott – odalépett, és egy alkalommal, ököllel állon vágta a sértettet, mire a pultos közéjük állt, és kitessékelte az apát és fiát a kocsmából. Ezután a sértett is kilépett az italmérő ajtaján, és a fal mellett oldalazva megpróbált észrevétlenül távozni a helyszínről.

A vádirat szerint azonban ezt észlelve a két férfi odalépett a sértetthez, aki azért, hogy elkerülje a további konfliktust, kézzel eltaszította magától az idősebb férfit. Erre apa és fia testszerte ütni és rugdosni kezdte a sértettet, aki az ütlegelés miatt az idősebb férfival együtt a földre került. Az idősebb férfi a földön fekve is tovább ütötte sértettet, aki próbált védekezni, mire a fiatalabb férfi több ütést mért a földön fekvő sértett fejére, majd ezt követően többször fejbe is rúgta. A fiatalabb férfi akkor hagyott fel a már magatehetetlen sértett bántalmazásával, amikor a járókelők közül többen lefogták.

Az ügyészség álláspontja szerint apa és fia kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy az italmérő vendégeiben, valamint az azt észlelő járókelőkben megbotránkozást, illetve riadalmat keltsen. A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban magánindítványt nem terjesztett elő a sérelmére elkövetett bűncselekmény miatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában