Békés vármegye

2023.06.26. 11:36

Több mint százszor vonultak tűzoltók

Az elmúlt hétvége folyamán több mint száz esetben hívták a tűzoltókat a vármegye különböző helyszínjeire a szombat hajnali viharkárok miatt.

dr. Nagy Szilvia

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az intenzív csapadék és az erős szél fákat döntött ki, ágakat szakított a közutakra, a vasúti sínekre, a járdákra, a kerítésekre és a vezetékekre. A Békés vármegyei kataszrófavédelmi igazgatóság szóvivője, Várszegi György tűzoltó főhadnagy elmondta, több helyszínen felgyülemlett az esővíz, amely veszélyeztette a közeli ingatlanokat. A káresetekhez a békési, a gyomaendrődi és a tótkomlósi önkormányzati, valamit a békéscsabai, a mezőberényi, a gyulai, az orosházi, a mezőkovácsházi és a szarvasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egységek a mintegy harmincöt települést érintő káreseményeket motoros láncfűrész, vízszivattyú, kéziszerszám és emelőkosaras jármű segítségével számolták fel. A legtöbb tűzoltói beavatkozásra Békéscsabán, Gyulán és Orosházán volt szükség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában