Iparjogvédelmi jogok megsértése

2023.06.25. 12:14

Hamis pólókat árult Csabán a kínai férfi

A férfi az egyik budapesti piacon megvásárolt kétféle közismert emblémával készült pólóból 41 darabot, amelyeket ezt követen a békéscsabai üzletében értékesíteni szeretett volna.

Papp Gábor

Forrás: Shutterstock

Iparjogvédelmi jogok megsértésének vétsége miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására és a hamis termékek elkobzására tett indítványt egy 62 éves Békéscsabán élő, kínai állampolgárságú férfi ellen, akinek üzletéből 41 darab hamis póló került elő.

A férfi tavaly május 18-át megelőzően az egyik budapesti piacon megvásárolt kétféle közismert emblémával készült pólóból 41 darabot, amelyeket ezt követen a békéscsabai üzletében értékesíteni szeretett volna. Az üzletben tavaly május 18-án a vámhivatal munkatársai ellenőrzést tartottak, amelynek során megtalálták a vásárlók megtévesztésére alkalmas hamisítvány pólókat, az azokon elhelyezett megjelölések a jogosultak védjegyeivel összetévesztésig hasonlók voltak. A férfi a jogosultak védjegyoltalomból eredő jogát a hamis termékek értékesítési célból történő megszerzésével és tartásával megsértette, ezzel az egyik jogosultnak 349 ezer 450 forint, míg a másiknak 163 ezer 648 forint vagyoni hátrányt okozott, amely a nyomozás során nem térült meg.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában