Békés vármegye

2023.06.24. 16:57

Éjszakai őrszolgálatot is adtak a rendészetis diákok

Intézkedéstaktikát, lövészetet, rádióforgalmazási gyakorlatokat és határrendészeti ismereteket is tanulhattak azok a rendészeti szakos diákok, akik részt vettek az iskolájuk és a vármegyei rendőr-főkapitányság közös táborában.

dr. Nagy Szilvia

Forrás: police.hu

A rendőrségen elmondták, az egyhetes ifjúsági tábort június 19-e és június 23-a között tartották, első felében a Nemes Tihamér Technikum és Kollégium 11. osztályos rendészeti hallgatói vettek részt a programokon, a második felében pedig a Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium diákjai szerezhettek hasznos ismereteket a rendvédelem területéről. 

Az elméleti és gyakorlati foglalkozások során tartottak intézkedéstaktikai képzést, rádióforgalmazással kapcsolatos ismereteket, volt lövészet, fizikai állóképesség-felmérés, és a határrendészeti feladatokba is betekintést nyerhettek a résztvevők. Az előadások között szerepelt a drogprevenció, az iskolai erőszak és az online tér veszélyeiről szóló tájékoztató is. A tábort színesítette, hogy a diákoknak éjszakai őrszolgálatot kellett adniuk és ellátogathattak a Békés Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában