Orosháza

2023.05.30. 19:10

Felszarvazta, majd meglopta az orosházi rokkantnyugdíjas férfit

Meglopott egy 63 éves rokkantnyugdíjas férfit – akivel társkereső hirdetés révén ismerkedett meg – az Orosházi Járási Ügyészség szerint az a 34 éves gádorosi nő, akivel szemben most nagyobb értékre elkövetett lopás miatt emeltek vádat.

L. B.

Fotó: Shutterstock

A vádiratban próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozták az egyébként büntetett előéletű vádlott ellen. Azt szintén javasolták, hogy a nővel szemben a bűncselekmény elkövetésével összefüggésben szerzett csaknem 300 ezer forint erejéig vagyonelkobzást is rendeljenek el.

Bár a gádorosi nő házasságban élt akkor a férjével, jelentkezett a 63 éves rokkantnyugdíjas férfi által – az egyik apróhirdetési újságban – feladott társkereső hirdetésre. A vádlott a sértettet szexuális kapcsolat ígéretével kecsegtette. Találkoztak is személyesen tavaly október 22-én. A nő felkereste a férfit annak orosházi otthonában, azonban vele ment a férje is, akit először a testvérének mondott. Ugyanakkor végül kiderült a turpisság, az igazság, így az ígért együttlétre nem került sor.

Viszont a gádorosi nő – kihasználva a helyzetet, hogy néhány percig egyedül maradt a házban – a férfi hálószobájába ment. Az ott lévő zárható szekrény ajtaját a benne hagyott kulccsal kinyitotta, a szekrényből pedig arany nyakláncot és arany pecsétgyűrűt vett magához összesen 714 ezer forint értékben, majd azokat rejtve kivitte a lakásból. A nő az ellopott ékszereket néhány nap múlva egy szegedi zálogházban zálogba beadta, és azokért összesen 294 ezer forintnyi záloghitelt vett fel készpénzben.

A nyomozás során a rendőrség az ellopott ékszereket a zálogházban lefoglalta, majd a rokkantnyugdíjas férfinak kiadta, így a lopással okozott kár teljes egészében megtérült – közölték a Békés Vármegyei Főügyészségen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában