Békés vármegye

2023.05.13. 09:43

Elszaladtak a rendőri ellenőrzés elől a migránsok

Migránsok miatt kellett intézkedniük rendőreinknek pénteken hajnalban Battonyán és Végegyházán is.

P. G.

Forrás: police.hu

A rendőrök pénteken 2 óra 15 perckor Battonya közigazgatási területén ellenőriztek egy magyar honosságú gépkocsit, amelynek vezetője az ellenőrzést észlelve elmenekült a helyszínről – olvasható a police.hu friss összeállításában. Az autóban 1, magát eritreai és 1, magát pakisztáni állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott. Később egy másik autót és annak spanyol állampolgárságú vezetőjét is ellenőrzték, kiderült, hogy a gépkocsi a Battonyán ellenőrzött autó előfutója volt.

Szintén pénteken hajnalban, 5 óra után Végegyháza területén megállítottak egy szerb rendszámú gépkocsit és ellenőrizték annak szerb állampolgárságú vezetőjét. A gépkocsiban több személy tartózkodott, azonban a rendőri ellenőrzés elől elszaladtak. Egy, magát pakisztáni állampolgárnak valló illegális migránst feltartóztattak, őt idegenrendészeti eljárás keretében felajánlják a román hatóságnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában