Katasztrófavédelem

2023.04.04. 17:48

Többször vonultak kedden a tűzoltók a szél okozta károk miatt Békésben

Több káresemény is történt Békés vármegyében a viharos szél miatt kedden.

N. Sz.

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

Várszegi György tűzoltó főhadnagy elmondta, kidőlt egy nagyméretű fa kedd délelőtt Békéscsabán, a Kazinczy és a Szerdahelyi utca sarkán. A gyalogosforgalmat akadályozó növényt a helyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével feldarabolták, majd a területet meg is tisztították.

Leszakadt két nagyméretű faág Orosházán is, az Iglói úton. A magasban lógó ágak a gyalogos- és a járműforgalmat egyaránt veszélyeztették, azokat a helyi hivatásos tűzoltók láncfűrész és emelőkosás segítségével távolították el. A beavatkozás idejére a rendőrség az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárta. Szintén az orosházi tűzoltók avatkoztak be Nagymágocson, a Szentesi úton is, ahol meghasadt egy nagyméretű fa ága. A széllökések következtében délben letört egy társasház tetején lévő három méter magas antenna is Szarvason a Szabadság úton. A helyi hivatásos tűzoltók a szerkezetet elfektették, majd a födémhez rögzítették. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában