Kék hírek

2023.03.04. 14:10

Frontális baleset: az út kanyarodott, a körösladányi sofőr nem

Pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a járási ügyészség a vádiratában egy 32 éves, büntetlen előéletű, körösladányi férfival szemben, aki úgy okozott súlyos sérüléssel járó balesetet, hogy egy kanyarban nem követte az út vonalvezetését.

N. Sz.

Fotó: Shutterstock illusztráció

Fotó: pathdoc

A férfi tavaly szeptember 16-án, a hajnali órákban Mezőberényben vezetett, a Kodály utcában, a 47-es számú főút városi szakaszán. Köröstarcsa felől haladt a városközpont irányába, miközben egy számára jobbra ívelő útszakaszon nem követte az út vonalvezetését.

Áttért a menetiránya szerint bal oldalba, s összeütközött a vele szemből érkező autóval. A vétlen jármű egyik utasa nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést, míg a gépkocsi vezetője és másik utasa könnyű sérüléseket szenvedett.

A terhelt szintén nyolc napon túl gyógyuló sérülést szerzett a balesetben. Megszegte a KRESZ-t, mely szerint járművel az úttesten – az előzés és kikerülés esetét kivéve – annak menetirány szerinti jobb oldalán, az út- és forgalmi viszonyok szerint lehetséges mértékben jobbra tartva kell közlekedni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában