Kábítószer

2023.02.19. 21:41

Melegházban termesztette a vésztői férfi a marihuánát

Termesztéssel, tartással elkövetett kábítószer birtoklása bűntette miatt emelt vádat a Szeghalmi Járási Ügyészség egy 43 éves büntetett előéletű vésztői férfi ellen, aki marihuánát termesztett.

P. G.

Forrás: Shutterstock

A férfi egy vésztői családi ház udvarán kialakított melegházban termesztette saját használatra a marihuánát, amelynek hatóanyaga kábítószernek minősül. Miután a növényeket learatta, egy őrlő segítségével készített belőlük fogyasztható állagú őrleményt. A rendőrök tavaly október 12-én tartottak kutatást a terhelt házában, amelynek során több mint három kilogramm súlyú különböző növényi anyagmaradványokat, szárakat, gubacsokat foglaltak le, amelyek hatóanyagtartalma meghaladta a csekély mennyiség felső határát.

A járási ügyészség a férfi beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a cselekményét beismerő férfit próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, kobozza el tőle a lefoglalt növényi anyagmaradványokat és a növényőrlőt, valamint kötelezze őt a nyomozás során felmerült, 1 millió 100 ezer forintot meghaladó bűnügyi költség megfizetésére. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában