Vádemelés

2023.02.11. 18:22

A piroson hajtott át a teherautó, és jött is a vonat Dévaványánál

A közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 47 éves, büntetlen előéletű kecskeméti férfi ellen, aki Dévaványán tehergépkocsit vezetve vonattal ütközött, de személyi sérülés nem történt. A járási ügyészség indítványozta a pénzbüntetést és a közúti járművezetéstől eltiltást.

Ny. L.

Fotó: Shutterstock illusztráció

A vádirat szerint a férfi tavaly augusztus 22-én tehergépkocsit vezetve közlekedett Dévaványa lakott területén, a Gyomai úton Gyomaendrőd irányába. Haladása közben a vasút - közút szintbeni kereszteződésnél a vasúti átjáróba a fénysorompó tilos jelzése ellenére behajtott, és ott egy személyvonattal ütközött.

A balesetben sem a járművek vezetői, sem a vonaton tartózkodó 19 utas nem sérült meg, de mindkét jármű megrongálódott.

Az ügyészség álláspontja szerint a férfi cselekményével, vagyis a vonatnak ütközéssel a vasúti közlekedés biztonságát gondatlanul veszélyeztette. Megszegte a KRESZ-szabályt, mely szerint a vasúti átjáró előtt meg kell állni, ha a fénysorompó villogó piros jelzést ad.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában