Dulakodás

2023.02.11. 15:03

A kölcsönvita hevében hamutartót is a sértett fejéhez vágott a gyulai férfi

Súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 19 éves, büntetett előéletű gyulai fiatalember ellen, aki azért bántalmazott egy másik férfit, mert az visszakérte tőle a neki korábban kölcsönadott pénzt. Az ügyészség vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Ny. L.

Fotó: Shutterstock illusztráció

A vádirat szerint múlt év október 5-én, az esti órákban Gyulán, az egyik kocsma kerthelyiségében ittas állapotban találkozott össze a két férfi. A sértett megkérdezte a terhelttől, hogy az általa korábban kölcsönadott százezer forintot mikor fizeti vissza. A kölcsöntörlesztés miatt szóváltás alakult ki köztük, ennek során a vádlott dühében rátámadt a másik férfira, és legalább egyszer ököllel arcon ütötte.

Ezt dulakodás követte a két férfi között, melynek során mindketten a földre kerültek. Miután felálltak, a terhelt az egyik asztalról kezébe vett egy üveg hamutartót és azt 2-3 méter távolságból a sértett fejéhez dobta. A hamutartó a sértett fején összetört, és a homlokán ötcentis, repesztett sebet okozott. A sértett a nagy erejű ütés következtében megszédült, enyhe fokú agyrázkódást szenvedett, homloka vérzett. Bement a kocsma pultjához, ahol az ott szórakozó emberek elsődlegesen ellátták, majd értesítették a mentőket és a rendőrséget.

A mentők kiérkezéséig a sértettet az őt ellátók az italmérő bejárati ajtajánál a lépcsőre leültették. Ekkor odament hozzá a terhelt a korábbi bántalmazások miatt ekkor már védekezésre korlátozottan képes sértetthez, és egy alkalommal, nagy erővel, ököllel megütötte a az arcát. A férfi ettől a fejét az ajtófélfába verte. Ezek után a vádlott elhagyta a bűncselekmény helyszínét, a sértettet a kiérkező mentő pedig kórházba szállította. A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon túl gyógyuló orrcsonttörést és enyhébb sérüléseket szenvedett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában