Gondatlanság

2023.01.26. 07:12

Súlyosan megsebesített egy ötéves kislányt egy kiszökött kutya Gyomaendrődön

Vádat emeltek egy büntetett előéletű gyomaendrődi férfi ellen, akinek a kutyája az utcára szökött, ahol megharapott egy kislányt.

Ny. L.

Forrás: Shutterstock

Gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Szarvasi Járási Ügyészség egy 44 éves, büntetett előéletű gyomaendrődi férfi ellen, akinek figyelmetlensége miatt kiszökött egy kutya az utcára, és ott megharapott egy ötéves kislányt. Az ügyészség vádiratában próbára bocsátás kiszabására tett indítványt.

A vádirat szerint a férfi tavaly augusztus 19-én, az esti órákban érkezett meg gyomaendrődi lakóhelyére, leparkolt a közelben, a házhoz ment, és kilinccsel kinyitotta a csukott, de nem zárt kertkaput. Ekkor a kertkapun át kiszökött az utcára az élettársa tulajdonában lévő tigriscsíkos, ivartalanított, keverék kutya, és ott megharapta a szüleivel és két kiskorú testvérével kutyát sétáltató ötéves kislányt. A gyermek a kutyaharapás következtében nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett.

A kutyatámadás az ügyészség álláspontja szerint azért történt , mert a férfi az állat másokkal szembeni, esetlegesen megnyilvánuló agresszív magatartásával, támadásával kapcsolatban a tőle elvárható figyelmet és körültekintést elmulasztotta. Nem kellő gondossággal, óvatossággal nyitotta ki az utcai kertkaput annak ellenére, hogy a kutya közvetlenül ezt megelőzően a kerítésnél, a kertkapu közelében ugatott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában