Vádemelés

2023.01.23. 07:17

Fogházbüntetést kaphat az a békési férfi, aki másfél milliós tartásdíjat halmozott fel

Az elmúlt évek során közel 1,5 millió forintnyi hátralékot halmozott fel, mivel nem fizette a gyermektartásdíjat az az apa, akivel szemben tartási kötelezettség elmulasztása miatt emelt vádat a Szeghalmi Járási Ügyészség. A 24 éves békési férfi próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést kaphat – közölték a vármegyei főügyészségen.

Licska Balázs

Fotó: Shutterstock illusztráció

Az apát a Békési Járásbíróság 2018 májusában arra kötelezte, hogy az akkor egyéves gyermekének a tartására fizessen meg havonta 25 ezer forint tartásdíjat a gyermeket nevelő édesanyja részére.

A férfi ennek a kötelezettségének önhibájából nem tett eleget, dacára annak, hogy az évek alatt egyszerűsített foglalkoztatás keretében több munkáltatónál is dolgozott.

Tavaly nyárig 1 millió 350 ezer forintnyi hátralékot halmozott fel. A Szeghalmi Járásbíróság tavaly augusztusban ezért, a tartási kötelezettség elmulasztása miatt 220 óra közérdekű munka büntetésre ítélte. A büntetés azonban nem hozta meg a kívánt eredményt, ugyanis a vádlott továbbra sem tett eleget a kötelezettségének, és további 150 ezer forintnyi hátralékot halmozott fel. Ezért emeltek vele szemben ismét vádat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában