Jutalom

2022.12.06. 12:25

Mikulással tartottak közúti ellenőrzést Békéscsabán - galériával

A Mikulással tartottak közúti ellenőrzést kedden a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai.

V. E.

Kónya Orsolya és a Mikulás közösen jutalmazta a szabályosan közlekedő autósokat

Fotó: Für Henrik

Szombati Andrea sajtószóvivő a helyszínen elmondta, a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság minden évben szervez egy Mikulás akciót is, ami egyébként része egy tervszerű programnak. Hiszen egész évben szerveznek, ráadásul minden korosztálynak olyan akciókat, ahol megismerhetik a közlekedési szabályokat, illetve felfrissíthetik a tudásukat. Mindez azért fontos, hogy egyre biztonságosabban közlekedjünk.

Jelenleg az elsőbbségadás elmulasztása vezet a baleseti okok között, amire fel kell hívniuk a figyelmet, illetve arra kell törekedniük, hogy minél kevesebben sérüljenek meg az utakon. Ezért is igyekeznek a közúti ellenőrzéseken kiszűrni a forgalomból a magukra és másokra is veszélyt jelentő szabálytalankodókat. A keddi alkalom pedig azért különleges, mert ezúttal inkább a járművezetőkkel való beszélgetésre törekedtek, felhívva a figyelmüket a szabályok betartására. Ráadásul a Mikulás is elkísérte őket, aki megajándékozta azon ellenőrzés alá esőket, akiknél nem találtak szabálytalanságot. Hozzátette, bár hétköznap, napközben kevés autóban ülnek gyerekek, ám szívesen csaltak mosolyt a felnőttek arcára is egy-egy apró meglepetéssel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában