Jogerős ítélet

2022.12.15. 14:19

Eldőlt: Magyarországon vonul fogházba a veronai busztragédia csabai sofőrje

A békéscsabai férfit jogerősen hat év börtönre ítélték az olasz hatóságok a 18 halálos áldozattal járó tragédia miatt. A napokban eldőlt, hogy itthon kell fogházba vonulnia.

Magyarországon kell letöltenie a büntetését annak a békéscsabai buszsofőrnek, akit korábban a veronai buszbaleset okozása miatt ítéltek el – írta az Origo. Mint emlékeztetnek, a férfi jogerősen hat évet kapott azért, mert a sítáborból hazafelé tartó buszt egy betonpillérének vezette. A tragédiában 18-an, főleg középiskolás diákok haltak meg.

Mint megírtuk, a sofőrt, akinek hosszú ideje fennálló alvászavara az olasz bíróság szerint közrejátszott a tragikus balesetben, szeptember elején vették őrizetbe Békéscsabán, miután nem kezdte meg büntetésének letöltését. Sőt a hírek szerint még munkát is vállalt és újra sofőrnek állt. Arról már korábban határozott a bíróság, hogy a sofőrnek itthon kell letöltenie a büntetését, és csütörtökön az is eldőlt, hogy fogházba kell vonulnia.  Leghamarabb az ítélet kétharmadának letöltése után szabadulhat feltételesen.

A 2017 januári tragédia során a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait és kísérő tanáraikat egy franciaországi sítáborból hazafelé szállító busz  az olasz A4-es autópálya Verona és Velence közötti szakaszán letért az útról, egy betonpillérnek ütközött és kigyulladt. A balesetben tizenheten haltak meg, egy személy pedig később, a kórházban vesztette életét. Az Olaszországban lezajlott büntetőeljárásban a bíróság bizonyítottnak látta, hogy a baleset idején a buszt vezető sofőr hosszú ideje fennálló alvászavara hozzájárul a tragédiához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában