Börtönbüntetés

2022.10.14. 15:17

Elítélték a szállásadóját kifosztó orosházi nőt

Kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt az Orosházi Járási Ügyészség vádirata alapján 8 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre és a közügyek gyakorlásától 2 évi eltiltásra ítélt előkészítő ülésén az Orosházi Járásbíróság egy 51 éves büntetett előéletű, többszörös és különös visszaesőnek minősülő orosházi nőt, aki szállásadóját lopta meg.

P. G.

Fotó: Shutterstock illusztráció

Az elítélt nő hajléktalan életmódot folytat, az orosházi hajléktalanszállón lakik, de február 14-én egy orosházi ismerőse megengedte, hogy nála aludjon annak Október 6. utcai lakásában. 

Az éjszakai órákban a nő – mialatt a férfi aludt – kutatást végzett a házban, lopási szándékkal magához vett a sértett kabátjának zsebéből 90 ezer forint készpénzt, a sértett karóráját, mobiltelefonját és egy pár arany fülbevalót mindösszesen 112 ezer forint értékben, majd távozott a lakásból. 

A nő az általa értéktelennek tartott karórát és mobiltelefont elégette, az ellopott pénzből pedig 75 ezer forintot felélt. A nyomozás során lefoglalták tőle a maradék 15 ezer forintot és az ékszert, azokat kiadták a sértett részre, így az okozott kár részben megtérült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában