Békés megye

2022.10.01. 17:29

Interaktív foglalkozás a szépkorúak biztonságáért

Bűnmegelőzési szakemberek tartottak interaktív foglalkozásokat időskorúaknak - tisztelegve az idősek világnapja előtt - a biztonságos internethasználat és a vagyonvédelem témakörében Szarvason.

Beol.hu

Forrás: police.hu

A rendőrök a közterületi munkájuk során napi kapcsolatban állnak az idősekkel, a megelőzést segítő rendezvényeken pedig rendszeresen tartanak előadásokat szépkorúaknak. A biztonságos internethasználat és a vagyonvédelem volt fókuszban csütörtökön és pénteken az egyik szarvasi hotelben, hiszen minden év október 1-je az idősek világnapja. A bűnmegelőzési szakemberek többek között felhívták a figyelmüket arra, hogy idegent ne engedjenek be a lakásukba! 

A kertkaput, lakásajtót akkor is zárják kulcsra, ha otthon tartózkodnak! Értékeit tartsák biztonságos helyen, ne hagyják szem előtt! Ha gyanús személy csenget be, ne nyissanak ajtót! Soha ne adjanak meg jelszót, PIN kódot e-mailben küldött kérésre! Online bankkártyás fizetésnél mindig győződjenek meg arról, hogy valódi banki oldalon adják meg az adatokat, más oldalon (pl. kereskedő oldalán) ne adják meg azokat! Senkinek ne adják meg a felhasználó nevüket és a hozzá tartozó jelszavukat!

Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válnának, hívják a rendőrséget a nap 24 órájában ingyenesen hívható 112-es segélyhívószámon - adta hírül a police.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában