Kék hírek

2022.09.06. 13:33

Ügyészség előtt a két körösladányi rézkábel tolvaj

Nagybánhegyesi telephelyről lopott két férfi rézkábelt, amit az egyik ismerősüknek még aznap eladták. A rendőrök rövid idő alatt azonosították őket. A vevőnél tartott kutatás során pedig az ellopott vezetéket is megtalálták. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

beol.hu

Fotó: police.hu

Lopásról értesítették 2021. november 4-én délelőtt Békés megyében a rendőrséget. A bejelentés szerint előző napon, az éjszaka folyamán egy nagybánhegyesi telephelyről elloptak több mint 200 méter rézkábelt közel egymillió forint értékben. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság rendőrei még a bejelentés napján azonosították és előállították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható két körösladányi férfit. Kihallgatásuk során elmondták, hogy egy kölcsönkért autóval mentek a helyszínre. Ott a kábelt összedarabolták, úgy tették be és vitték el a járművel. A lopott dolgot nem tartották meg, hanem eladták az egyik ismerősüknek Dévaványán. A vevőnél tartott kutatáskor a rendőrök megtalálták a feldarabolt rézvezetéket, amit lefoglaltak és visszaadtak a tulajdonosnak.  A rendőrségen a két körösladányi férfi ellen lopás, míg a dévaványai férfival szemben pénzmosás és hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt indult büntetőeljárás. A rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait hétfőn továbbította az ügyészségre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában