Előkészítő ülés

2022.09.07. 19:55

A hangfal és a részeg vendég feje is betört a csorvási sörözőben

Egy részeg vendég felborította a zenész hangfalát, aki emiatt meglökte őt. A vendég hanyatt esett, eszméletét vesztette, és pár nap múlva koponyacsonttörés miatt megműtötték. Az eset tavaly nyáron egy csorvási sörözőben, egy rendezvényen történt, a vádlott pedig szerdán állt a Gyulai Törvényszék elé. Bár a lökést elismerte, azt nem, hogy miatta szenvedett életveszélyes sérülést a sértett.

Licska Balázs, [email protected]

Fotó: Shutterstock

A vádhatóság szerint a zenész tavaly, egy nyári estén egy csorvási lokál kerthelyiségében játszott, amikor a részeg vendég dülöngélve közlekedve több alkalommal is nekiment a szintetizátora melletti hangfalának. Miután azt fel is borította, a zenész szidta a vendéget, majd teljes erőből, két kézzel mellkason lökte őt, aki emiatt hátratántorodott és hanyatt eset. 

Ettől beütötte a fejét és eszméletét vesztette, a többiek stabil oldalfekvésbe helyeztek. Utána a mentők kórházba szállították, ahonnan az ellátását követően hazaengedték. A sértett két nappal később jelentkezett a nem múló fejfájása miatt, és kiderült: koponyacsonttörést szenvedett, emiatt meg is műtötték. Mivel szövődmények merültek fel, később újabb beavatkozásra volt szükség.

A megyei főügyészség szerint az, hogy a vendég – aki könnyű és súlyos sérüléseket egyaránt szenvedett a szakértő szerint – közvetlen életveszélyes állapotba került, összefügg a zenész tettével, a bántalmazással. Ezért a vádhatóság a zenész ellen életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat, azt indítványozva, hogy amennyiben beismeri tettét a váddal egyezően, akkor ítéljék négy év próbaidőre felfüggesztve két év börtönbüntetésre. 

A vendég jogi képviselője pedig azt kérte, hogy fizessen a zenész egymillió forint kártérítést ügyfelének, tekintettel arra, hogy a sérülése miatt több mint fél évre táppénzre kellett mennie az esetet követően, illetve állapota miatt a munkahelyén a munkakörén is változtattak, ami a fizetése csökkentésével járt együtt.

Nem ismerte el a bűnösségét a szerdán a Gyulai Törvényszéken tartott előkészítő ülésen a vádlott. Bár a 44 éves telekgerendási férfi azt mondta, hogy valóban meglökte a részeg vendéget, nem tiszta erőből tette mindezt, és szerinte nem valószínű, hogy attól szenvedett életveszélyes sérülést. Ráeshetett a férfire akár a magasban lévő, egyébként 30 kilogrammos hangfal is, amely betört, tönkre is ment az eset után. 

Hangsúlyozta: a vendéget egyébként is azzal a megállapítással vitték be a mentők a kórházba, hogy ráesett a hangfal, a sértett szintén ezt mondta először, csak aztán állította azt, hogy meglökték. Kiemelte azt is: a kórházból hazament, és később jelentkezett csak azzal, hogy fáj a feje – a két esemény között eltelt idő. Szerinte azt ugyancsak vizsgálni kell, hogy miként keletkezett a férfi arcán sérülés. Azt mondta, azt biztos, hogy nem ő okozta.

Több tanút is meghallgatnak az ügyben

A vádhatóság szerint szükséges kiegészíteni a szakértői véleményt. Arra szintén választ kell adni, hogy a vendég esetében tapasztalható-e súlyos egészségromlás, maradandó fogyatékosságot szenvedett-e az esetet követően. 

A védelem szerint pedig felmerül, hogy a vendégen olyan sérüléseket is tapasztaltak, amelyek nincsenek összefüggésben a zenész tettével. Az eset tavaly nyáron egy szombatról vasárnapra virradó éjszakán történt, ő pedig csak hétfőn jelentkezett azzal, hogy fáj a feje, és ezt követően derült ki, hogy koponyacsonttörést szenvedett.

Mivel a zenész nem ismerte el a váddal egyezően a bűnösségét a szerdai előkészítő ülésen, az ügyben a Gyulai Törvényszéken tárgyalást tűztek ki október végére. Akkor többeket meghallgatnak majd, így a vendéget, aki életveszélyes sérülést szenvedett, valamint számos tanút, akik a csorvási sörözőben voltak azon az éjszakán, és láthatták, hallhatták, hogy mi történt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában