Katasztrófavédelem

2022.07.22. 08:07

Két városban is felcsaptak a lángok Békésben

Két lakóépület is kigyulladt szerdán Békés megyében. Az első tűzeset Békéscsabán történt, majd később Orosházán csaptak fel a lángok.

Beol.hu

Forrás: katasztrofavedelem.hu

Egy családi házban meggyulladt a bútorzat szerdán kora hajnalban Békéscsabán, a Mester utcában - olvasható a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

Az esethez riasztott helyi hivatásos tűzoltók az épületből két gázpalackot kimenekítettek, majd egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tíz négyzetméteren égő bútorzatot és környezetét eloltották. Tűz a szomszédos szobákra és a födémre nem terjedt át, az esettel kapcsolatosan személyi sérülés nem történt.  

Az esti órákban ismét egy lakóépület tűzhöz riasztották Békés megye tűzoltóit. Ezúttal egy száz négyzetméteres családi házban csaptak fel a lángok Orosházán, a Szilágyi Erzsébet utcában. 

A teljes terjedelmében égő belső térről a tűz átterjedt az ingatlan tetőszerkezetére, amelynek széldeszkái károsodtak. A helyszínre riasztott helyi hivatásos tűzoltók, az épület áramtalanítását követően három vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották, majd a tűzzel érintett területeket hőkamerával átvizsgálták. A beavatkozás során az egység az épületből egy háztartási gázpalackot kimenekített, majd vízsugárral visszahűtött. A tűzeset során senki sem sérült meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában