Frissítve

2022.07.19. 14:16

Földhöz csapódott egy vitorlázógép a csabai repülőtérnél - galériával

A gép kapszulájából a pilótát feszítővágóval szabadították ki a tűzoltók, majd életveszélyes állapotban szállította el a helyszínre érkező mentőhelikopter. Az ügyben a rendőrség eljárást indított.

beol.hu

Fotó: Für Henrik

Egy motor nélküli vitorlázó repülőgép a felhúzása közben csapódott a földhöz Békéscsabánál, a repülőtér melletti erdős részen. A vitorlázógép kapszulájából egy személyt a békéscsabai hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadítottak ki, és átadták őt a mentőknek. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett – írja a katasztrófavédelem.

Tudósítónk a helyszínen úgy értesült, a pilótát életveszélyes állapotban szállította el a mentőhelikopter. A baleset okát és körülményeit a rendőrség vizsgálja.

A békéscsabai rendőrkapitányság légiközlekedés veszélyeztetése miatt indított büntetőeljárást az ügyben. Hírportálunk nem hivatalos forrásból úgy értesült, hogy a szerencsétlenül járt pilóta a repülőtéren zajló repülős tábor egyik résztvője volt.

Forrás: MTI/Rosta Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában