Lezárt nyomozás

2022.07.07. 12:42

Balesetet okozott Orosházán, majd továbbhajtott

Elesett egy motoros, mert nem adott neki elsőbbséget egy kisteherautó vezetője Orosházán. A balesetet okozó sofőr nem állt meg, nem segített a sérült motorosnak. Büntetőeljárás indult ellene, amelynek iratai az ügyészségre kerültek.

Beol.hu

Forrás: police.hu

Fékezésre kényszerített egy motorost egy tehergépkocsi-vezető május 18-án délelőtt Orosházán, a Csengeri utca és a Vásárhelyi út kereszteződésében. Nem adott neki elsőbbséget, a motoros emiatt próbált irányt változtatni és megállni, de eközben elvesztette az egyensúlyát, elesett és megsérült. A kisteherautó sofőrje a visszapillantó tükörben látta ezt, félre is állt, de végül nem szállt ki, nem segített a sérültnek. Közvetlenül a történtek után ugyanis úgy gondolta, hogy nem miatta esett el a férfi, ezért elhajtott. Később azonban, amikor még tartott a helyszínelés, visszament a kereszteződéshez, hogy tisztázza a körülményeket. 

Beismerte, hogy az ő figyelmetlensége miatt történt a baleset. Rosszul mérte fel a közeledő motoros távolságát, nem engedte el őt, és rossz döntés hozott, amikor elhajtott. Az Orosházi Rendőrkapitányság a 43 éves férfit segítségnyújtás elmulasztása bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja. A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az ügy iratait kedden továbbították az ügyészségre - adta hírül a police.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában