Ügyészségi hírek

2022.05.30. 07:21

Nem kapott autót: bűncselekménnyel vádolta meg édesapját egy sarkadi fiatal

Hamis vád bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt egy 19 éves büntetett előéletű sarkadi férfi ellen, aki súlyos bűncselekmény elkövetésével vádolta meg hamisan édesapját. A járási ügyészség arra is indítványt tett, hogy a bíróság a próbaidő tartamára rendelje el a terhelt pártfogó felügyeletét.

beol.hu

Illusztráció /shutterstock.com/

A fiatal férfi még március 15-én, a délelőtti órákban a 112-es segélyhívószámon valótlan bejelentést tett a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába, miszerint az édesapja késsel megszúrta. 

A fiérfi bejelentését követően a Sarkadi Rendőrkapitányság járőrei a helyszínre vonultak, ahol meghallgatták, mint bejelentőt, aki a rendőrök kérdésére azt nyilatkozta, hogy az édesapa nem támadta és nem is fenyegette meg őt, csak szóváltás alakult ki közöttük, sérülése sem keletkezett. 

Az intézkedő rendőrök a 19 éves férfin semmilyen sérülést nem észleltek. 

A szóváltás egyébként azért alakult ki, mert édesapja nem engedte meg fiának, hogy személygépkocsival elmenjen otthonról, mert még új volt a vezetői engedélye. A 19 éves férfi a rendőrségi segélyhívószámra tett valótlan bejelentésével hamisan vádolta édesapját testi sértés elkövetésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában