Vádemelés

2022.05.29. 06:45

Meglopta szállásadóját az orosházi nő

Kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség egy 51 éves büntetett előéletű, többszörös és különös visszaesőnek minősülő orosházi nő ellen, aki szállásadóját lopta meg.

beol.hu

Illusztráció: Shutterstock

A nő hajléktalanként élt, az orosházi hajléktalanszállón lakik, de február 14-én egy orosházi ismerőse megengedte, hogy nála aludjon annak Október 6. utcai lakásában. Az éjszakai órákban a nő – mialatt a férfi aludt – kutatást végzett a házban, magához vett a sértett kabátjának zsebéből 90 ezer forint készpénzt, a karóráját, mobiltelefonját és egy pár arany fülbevalót mindösszesen 112 ezer forint értékben, majd távozott a lakásból. A nő az általa értéktelennek tartott karórát és mobiltelefont elégette, az ellopott pénzből pedig 75 ezer forintot felélt. 

A nyomozás során lefoglalták tőle a maradék 15 ezer forintot és az ékszert, azokat kiadták a férfi részre, így az okozott kár részben megtérült. A járási ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság a nőt végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje, tiltsa el a közügyek gyakorlásától és kötelezze őt a férfi kárának megtérítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában