Ittas vezetés

2022.04.02. 07:11

Pénzzel bírta hamis tanúzásra ismerősét az idős orosházi férfi

Büntetőügyben elkövetett hamis tanúzás bűntette miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség egy 71 éves büntetett előéletű és egy 48 éves büntetlen előéletű orosházi férfi ellen, mely bűncselekményt az idős férfi felbujtóként, míg társa tettesként valósította meg. A járási ügyészség indítványa előbbi terhelttel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, míg társával szemben próbára bocsátás intézkedés alkalmazására irányult.

Illusztráció: Shutterstock

Az idős férfival szemben az Orosházi Rendőrkapitányság ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt folytatott büntetőeljárást, mivel a férfi 2020. július 2-án ittas állapotban vezetett személygépjárművet és Orosházán, a Vajda közben anyagi káros balesetet okozott. A baleset bekövetkezésekor a gépjárműben tartózkodott utasként a másik terhelt is. A baleset után néhány nappal az idős férfi felkereste Gyulán, a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben az ekkor szabálysértési elzárást töltő 48 éves férfit és kifizette helyette a meg nem fizetett szabálysértési bírság fennmaradó összegét. Közölte a másik férfival azt is, hogy kifizeti helyette a büntetőeljárásban esetlegesen kiszabandó pénzbüntetést is, ezen felül ad neki 50 ezer forintot valamint gépkocsivezetőként munkahelyet biztosít számára annak fejében, ha a tanúvallomásában valótlanul azt állítja, miszerint ő és nem a 71 éves férfi vezette a személygépkocsit a baleset bekövetkezésekor. A nehéz anyagi körülmények között élő férfi beleegyezett és 2020. július 31-én, az Orosházi Rendőrkapitányságon olyan valótlan tartalmú vallomást tett, miszerint ő vezette a személygépkocsit, amellyel közúti balesetet okozott, később azonban önként megjelent a rendőrségen és tényfeltáró vallomást tett. Utóbb az Orosházi Járásbíróság bűnösnek mondta ki az idős férfit a 2020. július 2-án elkövetett ittas járművezetés vétsége miatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában