Letartóztatták

2022.01.12. 15:36

Az édesanyát és annak gyermekeit is rendszeresen verte a drogos sarkadi férfi

Kisebb értékre üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt kezdeményezte a Gyulai Járási Ügyészség egy 18 éves többszörösen büntetett előéletű sarkadi férfi letartóztatását, aki testvérét lopta meg, illetőleg viselkedésével az általa nevelt gyermekek fejlődését is veszélyeztette.

Fotó: Shutterstock

A fiatal férfi tavaly november 27-28-a között elment a lánytestvére sarkadi házához, majd az udvarra bemenve a ház bejárati ajtaját erővel benyomta, és a házból jogtalan elvitt közel 57 ezer forint értékben különböző használati tárgyakat, így egy gázpalackot, két pár sportcipőt, egy hangfalat, valamint egy csomag pelenkát. A férfi élettársi kapcsolatban él egy nővel; közös háztartásukban nevelik közös, pár hónapos gyermeküket és a nő korábbi kapcsolatából született négyéves kislányt és kétéves kisfiút. A fiatal férfi rendszeres kábítószer fogyasztó, abban az esetben azonban, ha nem jutott hozzá a droghoz, élettársával és annak gyermekeivel agresszíven viselkedett. Ilyen alkalmakkor rendszeresen bántalmazta, pofon ütötte és megrúgta élettársát úgy, hogy annak az élettársa gyermekei is szemtanúi voltak.

Több alkalommal bántalmazta a gyermekeket is, a karjukat megrángatta, valamint pofon ütötte őket. Tavaly december elején azért, mert a gyermek sírt, megfogta a kislány karját, felemelte őt és ledobta a földre, minek következtében a gyermek beütötte a fejét, azon púp és horzsolás keletkezett, valamint a szeme alja is belilult. A terhelt a gyermekek és édesanyjuk rendszeres bántalmazásával a gyermekek testi-lelki fejlődését súlyosan veszélyeztette.

A kényszerintézkedés elrendelésére a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor a várható büntetés nagyságára figyelemmel, valamint arra, hogy a terhelt gyanúsítottkénti idézése ellenére nem jelent meg a nyomozó hatóság előtt és tavaly decemberében elfogatóparancsot kellett vele szemben kibocsátani. Ezen felül a férfi a bűncselekményeket a vele szemben folyamatban lévő másik büntetőeljárás hatálya alatt, gyanúsítottkénti felelősségre vonását követően követte el, így terhére fennállt a bűnismétlés ténye és annak jövőbeni veszélye is. A bíróság a letartóztatást 1 hónapra elrendelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában