katasztrófavédelem

2021.11.25. 08:26

Halálos lakástűz Vésztőn: gázpalackok robbantak fel, egy ember elhunyt

Szerdán éjfél előtt kigyulladt egy ház Vésztőn.

beol.hu

Forrás: Shutterstock illusztráció

Fotó: Shutterstock

Szerdán éjfél előtt érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint egy családi ház tetőszerkezete ég Vésztőn, a Szabó Pál utcában. A bejelentő elmondása szerint nem kizárt, hogy egy ember és több gázpalack is van az épületben.

Hat járművel huszonkét tűzoltó vonult a helyszínre, akik három irányból kezdték oltani a kilencven négyzetméteres, egyszintes családi házat.

Ekkor már az épület egésze lángokban állt. A tűzben két gázpalack is felrobbant – olvasható a katasztrófavédelem csütörtöki közleményében.

A tűzoltók beavatkozás közben találtak rá a ház idős lakójának holttestére. A lángok továbbterjedését másfél óra alatt sikerült megakadályozni, a tűz eloltása csaknem három órát vett igénybe.

Nem zárható ki, hogy a tüzet egy elektromos hősugárzó okozta, azonban a keletkezési körülményeket tűzvizsgálati eljárás fogja tisztázni.

Csak a múlt héten nyolcan vesztették életüket lakástűzben. Gyakori, hogy a fűtési rendszer hibája vezet lakástűzhöz. Mindegy, hogy milyen technológiával fűtünk, ezek hőtermelő, gyakran nyílt lánggal égő berendezések, a meghibásodásukból, figyelmetlen használatukból lakástűz keletkezhet. Fontos ezeket karbantartani, a közelükből pedig minden éghető anyagot elpakolni.

Kapcsolódó cikkeink:

https://www.beol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/egy-eletet-kovetelt-a-szarvasi-lakastuz-4437758/

https://www.beol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/halalt-kovetelt-a-kerteszszigeti-lakastuz-4471298/

https://www.beol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/ezeket-a-szabalyokat-betartva-elkerulhetjuk-a-lakastuzet-4530848/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában