orosháza/gádoros

2021.10.25. 07:34

Nem volt engedélyük, zsákba csomagolva rejtették el a puskát a rendőrök elől

Lőfegyverrel visszaélés miatt ítéltek el a járási ügyészség vádirata alapján az Orosházi Járásbíróságon három férfit. Egyikük élettársát, egy nőt, valamint egy negyedik férfit bűnpártolásban találtak bűnösnek.

N. Sz.

Forrás: Shutterstock illusztráció

Fotó: Shutterstock

A 37 éves orosházi férfi megszerzett egy szovjet, szakszerűen átalakított puskát, amely lőfegyvernek minősül, engedélyhez kötött.

Tavaly nyáron eladta egy 54 éves gádorosi férfinak 15 ezer forintért, aki nem sokkal később ugyanennyiért és egy liter pálinkáért továbbadta egy orosházi-gádorosi férfinak – közben senki sem rendelkezett engedéllyel.

Miután a gádorosi férfit a rendőrség gyanúsítottként idézte, az élettársa megpróbálta az eljárás sikerét meghiúsítani, egy helybélitől kérte, segítsen a fegyvert elrejteni.

Így is történt: a férfi zsákba csomagolva átvette a fegyvert és saját házába vitte. A járásbíróság a három férfit – mindhárom esetben próbaidőre felfüggesztve – 1 év 6 hónap, 1 év 2 hónap és 1 év börtönbüntetésre ítélte. A nő 150 ezer forint pénzbüntetést kapott, a negyedik férfit 1 évre próbára bocsátották.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.beol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/palinkaban-mertek-a-szovjet-fegyver-arat-gadoroson-4258874/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában