Békéscsaba

2021.10.02. 09:50

Drágán adták az ágyneműt, több időst vertek át

Ágyneműgarnitúrákkal vert át időseket az a két 37 éves salgótarjáni férfi és az a 41 éves nő, akik ellen kifosztás és csalás miatt emeltek vádat. Az ügyészség azt kezdeményezte, hogy ítéljék a vádlottakat végrehajtandó börtönbüntetésre akkor is, ha beismerik tettüket.

L. B.

Fotó: Shutterstock

A vádlottak piacon vettek garnitúrákat. A gyenge minőségű termékeket valótlanul jó minőségűnek próbálták feltüntetni, és azokat a valós, 15 ezer forintos értéküknél jóval drágábban eladni. Így, az időseket becsapva akartak rendszeresen jövedelemre szert tenni.

Az egyik férfi tavaly Békéscsabára utazott, és a Táncsics utcában megszólított egy idős nőt. Azt hazudta, hogy a 140-160 ezer forintos garnitúrát 40 ezer forintért odaadja, mert törzsvásárló. A nő vásárolt is, és megállapodtak, hogy vesz még, és a következő, tavaszi alkalommal valóban vásárolt is még egyet 40 ezer forintért. Majd a férfi elterelte az idős nőt figyelmét, és közben kivett a pénztárcájából 90 ezer forintot.

A másik férfi és a nő tavaly nyáron jöttek Békéscsabára. Gerlán becsengetett a nő egy idős házaspárhoz. A nő azt mondta az idős nőnek, hogy az ágynemű aloe verával van átitatva, így az kiváló érszűkületre. Az idős nő vett is hat garnitúrát 660 ezer forintért. Két nappal később a férfi csengetett be, akkor az idős férfi nyitott ajtót. A férfi azt hazudta, hogy ajándékot hozott, és csak a szállítási díjat kéri. Erre az idős férfi elővett egy borítékot, amelyet a férfi kivett a kezéből, majd abból 730 ezer forintot lenyúlt és távozott.

A vádlottak hasonló módszerrel további öt embert csaptak be országszerte, Gyulán, Völcsejen, Dombóváron, Sárváron és Kunágotán. A vádlottak az okozott kár jelentős részét a nyomozás során megtérítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában