kék hírek

2021.10.24. 07:26

Bozótvágóval követelt kilencmillió forintot egy férfi Békésen

Rablás, lopások sora, magánlaksértés, rongálás, testi sértés – tekintélyes annak a 39 éves férfinak a bűnlajstroma, aki ellen most emelt vádat a járási ügyészség. A vádlott többszörösen büntetett előéletű, többszörös visszaesőnek minősül.

N. Sz.

Forrás: Shutterstock illusztráció

Fotó: Shutterstock

A vádhatóság azt kezdeményezte, hogy tetteinek beismerése esetén is ítéljék végrehajtandó fegyházbüntetésre. Emellett kobozzanak el tőle 218 ezer forintot, valamint fizettessék meg vele a 2,7 millió forintnyi bűnügyi költséget.

A munkanélküli, vagyon nélküli férfi bűncselekményekből tartotta fenn magát. Tudott arról, hogy egy nő békési lakásán nagyobb összegű készpénzzel rendelkezik, és elhatározta, hogy megszerzi. Idén májusban elment a házhoz, elfordította az ingatlan területét figyelő kamerákat, majd az udvaron magához vett egy ott talált bozótvágó kést. Ekkor a házból kilépett egy férfi, mert észlelte a kamerák elfordítását.

A rabló arcon ütötte a kés lapjával, majd ajtóstól belökte a lakásba. Berontott és a bent lévő nőt felszólította, hogy adjon neki 9 millió forintot, különben levágja a fejüket, és, hogy a követelésének nyomatékot adjon, a bozótvágó lapjával megütötte a nő karját. A férfi azt is kérte, hogy a lakásban tartózkodó másik két nő adja át a telefonokat, hogy ne tudják értesíteni a rendőrséget, a készülékeket a férfi össze is törte. Miután közölték vele, hogy nincsen 9 millió forintjuk, a vádlott az ékszereket követelte. A férfi 700 ezer forintnyi ékszerrel és 30 ezer forintnyi készpénzzel távozott.

A férfi ezt az esetet megelőzően is több vagyon elleni bűncselekményt követett el. Idén áprilisban Békésen, a Lánc utcában beült egy ott parkoló és nyitva hagyott autóba, amelyben a slusszkulcs is benne volt. Beindította a járművet, hazáig vezetett, és leparkolt a háza udvarán, a kocsit a rendőrök ott találták meg. Márciusban és áprilisban négy békési lakásba is betört, minden esetben úgy, hogy betörte az ablakokat. Az egyik helyről több mint 200 ezer forint értékben vitt el ruhákat és használati tárgyakat, a másik helyen húsz tojást, négy liter sertészsírt és háromezer forintot zsákmányolt. A harmadik házból egy pénztárcát vitt el iratokkal és minimális készpénzzel, a negyedik helyről üres kézzel távozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában