garázdaság

2021.08.18. 16:30

Kétegyházi vérfürdő: négy férfit küldtek rács mögé egy hónapra

Három gyanúsítottat tartóztattak le kedden egy hónapra csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt azt követően, hogy szombaton Kétegyházán két család tagjai összeverekedtek, a vita során vascső és láncfűrész is előkerült. Azt a férfit, aki vélhetően a halállal végződő sérülést okozta egy vascsővel, szerdán halált okozó testi sértés miatt szintén rács mögé küldték. Egy garázdasággal gyanúsítható férfi ügyében csütörtökön határoznak.

L. B.

Fotó: Szilágyi Viktor Lajos

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint szombaton 13 óra körül Kétegyházán, a Nagy Sándor utcában két család tagjai előzetes szóváltást követően dulakodásba kezdtek, majd kölcsönösen bántalmazták egymást vascsővel, kéziszerszámokkal és láncfűrésszel – ismertették hírportálunk érdeklődésére a Békés Megyei Főügyészségen.

Hozzátették:

a vádhatóság indítványára kedden három gyanúsítottat tartóztatott le egy hónapra, szeptember 17-ig a Békéscsabai Járásbíróság csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt.

A nyomozási bíró mindhárom férfi esetében egyetértett a főügyészség indokolásával, amely szerint fennáll a bizonyítás befolyásolásának és a bűnismétlésnek a veszélye.

/Fotó: police.hu/

További egy férfi letartóztatását halált okozó testi sértés miatt indítványozta a főügyészség, erről szerdán döntött a nyomozási bíró.

A gyanúsítottal kapcsolatban jelenleg az állapítható meg, hogy a két család közötti kölcsönös bántalmazás során a sértettet egy vascsővel fejen ütötte, aki az ütéstől keletkezett sérüléstől később elhunyt.

Nála a bizonyítás befolyásolása és a bűnismétlés mellett fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye is.

Elmondták:

a vádhatóság kezdeményezésére a Békéscsabai Járásbíróság csütörtökön határozhat egy további gyanúsított letartóztatásáról, akinek tette szintén csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság megállapítására alkalmas.

Az esetet követően dr. Rákócziné Tripon Emese, Kétegyháza polgármestere hangsúlyozta, hogy az önkormányzat tavaly jelezte egy képviselő-testületi határozatban, hogy szeretnék, hogy – ahogy régen volt, úgy – újra legyen rendőrőrs és bármiféle rendkívüli esemény nélkül is állandó rendőri jelenlét a nagyközségben. Kiemelte, ez a helyiek jogos igénye, és Kétegyháza elég nagy település ahhoz, hogy rendelkezzen rendőrőrssel.

A helyiek többsége szeretne rendőrőrsöt

A helyiek azt mondták hírportálunknak, hogy a kétegyháziak többsége igényli a rendőrőrsöt. Egy név nélkül nyilatkozó helybeli azt mondta: az Újfalu nevet viselő településrészen – ahol a szombati vita is történt – hozzászoktak a balhékhoz. Akik egyedül élnek, félnek, viszont nem tudnak elköltözni, mert a házaik eladhatatlanok, ezért maradniuk kell.

Az esetet megelőző napokban is előkerült vasvilla és láncfűrész, volt verekedés is. A pletykák szerint egyébként szombaton a vascső és a láncfűrész mellett volt egy pisztoly is, két golyót meg is találtak egy kapuban vagy kerítésben.

A szombati összetűzés az utca embere szerint azért alakult ki, mert az egyik csapat tagjai eladtak egy hintót a másik csoportnak, akik viszont nem fizettek. A csapat tagjai a pénzükért mentek, fegyver nélkül, erre megtámadták őket vascsővel és láncfűrésszel, ők pedig puszta kézzel védekeztek.

A hírportálunknak nyilatkozó szerint az a férfi, aki életét vesztette, a rendesek közé tartozott, sosem kötekedett, és a mostani balhéba is véletlenül keveredett. Azért állt oda puszta kézzel, hogy ne legyen verekedés – erre vascsővel az arcába ütöttek.

Az elfogásról készült videót itt tekintheti meg:

https://www.beol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/videoval-mutatjuk-igy-fogtak-el-a-ketegyhazi-verengzes-gyanusitottjait-4239602/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában