próbára bocsátás

2021.07.05. 12:07

Napokig dézsmálta a szálláshely kamráját egy kevermesi nő

Lopás vétsége miatt emelt vádat és próbára bocsátás intézkedés alkalmazását indítványozta a Szarvasi Járási Ügyészség egy 51 éves kevermesi nővel szemben, aki egy gyomaendrődi szálláshely kamráját fosztotta ki, még az előző esztendő tavaszán – tájékoztatott hétfőn a Békés Megyei Főügyészség.

B. O.

Az eset ismertetése szerint a sértett egyéni vállalkozóként Gyomaendrődön üzemelteti vendégházát. Szállásként a lakóház főépületét adja ki, de az ingatlanhoz tartozó melléképülethez már nem kapnak kulcsot a szállóvendégek. A vádlott tavaly április 23-án egyedül jelentkezett be a vendégházba, és az ilyenkor szokásos regisztrációt követően elfoglalta a szállást. A nő a szálláshelyen tartózkodása során, egészen pontosan 2020. április 30-a és május 4-e közötti időszakban az ingatlanon lévő melléképület kamrájába bement, majd onnan jogtalanul elvitt 40 kilogramm súlyú, 136 ezer forint értékű házi szalámit, 10 kilogramm, 25 ezer forint értékű házi kolbászt, 12 kilogrammnyi, több mint 14 ezer forint értékű házi fehér szalonnát, valamint 7 kilogramm, nagyságrendileg 17 ezer forint értékű házi, füstölt, pácolt szalonnát, mindösszesen közel 200 ezer forint értékben.

Kiderült: a vádlott az általa jogtalanul elvett élelmiszerek egy részét gyermekével a helyszínen közösen elfogyasztotta, az eltulajdonított húskészítmények másik részének sorsa azonban ismeretlen maradt. A főügyészség tájékoztatása szerint a kár a sértett számára nem térült meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában