katasztrófavédelem

2021.07.06. 15:10

Három helyre is riasztották a tűzoltókat Békésben

Kedden, a délelőtti órákban három esetben kellett szabadtéren keletkezett tűz oltásához riasztani a tűzoltókat Békés megyében.

beol.hu

Összehordott száraz fű és szemét égett kedden délelőtt Békésen, a Károlyi utcában egy családi ház udvarán. Az őrizetlenül hagyott égő szemétkupacot a helyi önkormányzati tűzoltók, vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a mezőberényi hivatásos tűzoltók az esetről jegyzőkönyvet készítettek. Az esettel kapcsolatban anyagi kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt – olvasható a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

Tarló égett a délelőtti órákban Kevermesen, az Alkotmány utca közelében. A száz négyzetméteren égő növényzetet a tulajdonos erőgéppel körbeszántotta, majd a mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották.

Tarló égett Kevermesen, az Alkotmány utca közelében /Fotó: Mezőkovácsháza HTP/

Nem sokkal később ismét tarló gyulladt meg ezúttal Szeghalmon, a Töviskés major területén. A közel egy hektáron égő tarlón hat darab körbála is a tűz martalékává vált. A helyi hivatásos tűzoltók erőgép, vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották, majd a tűzzel érintett területet átvizsgálták.

Az esetekkel kapcsolatban senki sem sérült meg – derül ki a katasztrófavédelem közleményéből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában